Der findes mange forskellige opskrifter som man kan lave med de små lækre frø. Man kan bruge dem i rigtige mange forskellige ”retter”, især sammenkogte retter. Her kan man næsten bare altid tilføje frøene fem minutter inden retten er færdig, og så bliver de nemt en del af retten, uden at man rigtigt kan smage eller se dem.
Det man opnår her er altså, at man får gjort sin ret sundere, meget nemt og uden at man egentligt kan smage noget anderledes.
Men det chiafrø især er gode til er bagværk, brød og boller. Her tilføjer man blot et par spiseskefulde frø til dejblandingen, også får man nogle lækre boller/brød, som bare er endnu sundere. Det er dog værd at være opmærksom på at, chiafrø suger en del væske og derfor skal du måske bruge en lille smule mindre mel, end du ellers ville have gjort – hvis du tilføjer frøene til blandingen.
Derudover er chiafrø også rigtig gode til frugt– og grøntsagssmoothies, her tilføjer man også blot et par spiseskeer eller teskeer frø, i den færdige drik, og giver det hele en kort tur mere i blenderen. Her kan man stort set heller ikke smage det små frø, de gør bare hele herligheden sundere.
Her på siden kan du finde en masse forskellige opskrifter med chiafrø
Der er opskrifter til både bagværk, frugt- og grøntsagssmoothies og andre lækre retter. Her kommer et par meget nemme og lækre opskrifter, som du nemt kan gå i gang med.
Proteinrig jordbær og banan smoothie med chiafrø
Dette skal du bruge af ingredienser:
- 250 gram frosne jordbær
- En lille banan
- Lidt vaniljepulver
- En deciliter skyr
- En deciliter mælk
- En spiseske chiafrø
- En teske økologisk koldpresset hørfrøolie
Fremgangsmåde
Fremgangsmåden er meget simpel – prop det hele op i blenderen og blend godt. Start evt. med mælk og jordbær, hvis du ikke har den bedst blender, og kom så de andre ting i bagefter.
Alternative ingredienser
Ift. ingredienserne er det desuden ikke så vigtigt at det bliver lige præcis det der står. F.eks. kan 250 gram frosne jordbær sagtens være færre eller flere – også friske jordbær, i så fald giver det god mening at tilføje et par isterninger, så smoothien bliver lækker kold.
En lille banan kan også sagtens være en stor banan, giver god mening hvis du ikke lige har så mange jordbær, f.eks. Det man så bare skal være OBS på er at smoothien kommer til at indeholde en del mere sukker, men hvad gør det også.. (-:
Har du ikke vaniljepulver gør det ikke noget, du kan sagtens udelade det, eller evt. bruge vaniljesukker, lidt honning, eller andet sødt.
Skyr kan ligeledes sagtens skiftes ud med græsk yoghurt eller cremefraiche – helt undlades kan den faktisk også, så skal der bare lidt mere mælk i.
Mælken bestemmer du selv typen af, skummet-, mini, eller sødmælk vil alle være fine. Minimælk plejer at være at foretrække, men det afhænger af hvad man er til. Faktisk kan du også sagtens bytte mælken ud med vand eller juice.
Chiafrø og olie kan også sagtens undlades, det er faktisk primært tilføjet for at gøre smoothien sundere – det gør ikke så meget for smagen.