Optimér din aftensmad for en sundere livsstil

Sundhed er noget, de fleste vægter højt, og der er generelt blevet sat mere fokus på at leve sit liv så sundt som muligt. Blandt andet for at undgå sygdomme, forlænge levetiden og bare generelt være godt tilpas. Folk er derfor blevet mere opmærksomme på, hvad de kan gøre for at blive sundere – hvad end der er tale om kost eller motion. Et nyere begreb inden for madverdenen er begrebet “superfoods”, der egentlig bare betegner madvarer, som indeholder en ekstra stor mængde nærringstoffer. Et ”superfood”, som mange kender, er de berømte chiafrø, der nemt kan tilføjes til forskellige retter for at optimere dem og gøre dem endnu sundere. De er blandt andet blevet en almindelig del af forskelligt brød og bagværk, men de kan også nemt puttes i aftensmaden, uden at det ændrer på smagen.

Gryderetter er en oplagt mulighed

Gryderetter kræver ofte ikke ret meget andet end at smide en masse ingredienser i en gryde og så lade det simre. Derfor kan chiafrø og andre superfoods nemt maskeres heri, og du får derved alle fordelene uden ret mange ændringer. Gryderetter findes i mange former, og de fleste mennesker har en favorit, der hurtigt og nemt kan laves på en travl hverdag. Et forslag på en gryderet kan for eksempel være retten chili con carne. Retten har allerede forskellige sunde komponenter så som bønner, tomater og selvfølgelig chilien, men der kan derudover tilføjes endnu flere grøntsager, uden at man egentlig lægger mærke til det. Og så kan vores ven chiafrøene, selvfølgelig også tilføjes til sidst, fem minutter før Chili con carnen er færdig. Frøene vil suge en del væske til sig, så det kan være en god idé eventuelt at tilføje en smule ekstra vand.

Aftensmaden er kun et klik væk

For at finde en opskrift på Chili con carne eller andre lignende gryderetter, kan det være en god idé at kigge på nettet. Blandt andet kan der findes en hurtig og nem opskrift på chili con carne her, hvor der desuden også er inkluderet en fremgangsmetode.

LEAVE A REPLY