Priser på chiafrø

chiafrø

Vi lever i en tid, hvor der er mange krav til alle, og man skal gerne være med på de fleste fronter. En, der i særdeleshed tales meget om, er sundhed, kost og motion. Med mange gøremål i hverdagen, kan det være udfordrende, at være med – også på dette område, og det er for mange det område, som nedprioriteres fordi energien og overskuddet simpelthen ikke er der.

Hvis situationen lyder bekendt, eller der måske blot er et ønske om endnu bedre kostvaner, er chiafrø et godt bud. De har de mange fordele indholdsmæssigt, de er lette at inddrage i kosten, og så er de heller ikke det, der sprænger budgettet.

chiafrø

Hvor chiafrøet fandtes og hvor det findes

De små fantastiske frø var oprindeligt velkendt for aztekerne i Sydamerika hvor det, foruden at blive spist, også blev benyttet i kosmetik og til religiøse formål. Her brugte især atleterne chiafrø som energiboostere, og frøene kunne desuden afhjælpe ledsmerter.

De er først rigtigt kommet til Europa i 2009, og herfra er de hurtigt blevet populære, og de forhandles nu de fleste steder. De kan købes hos helsekostforretninger, på nettet – nu også i helt almindelig dagligvareforretninger. Her fås de iblandet færdigbagt brød eller færdigblandinger. Og de findes naturligvis også som rene frø fra diverse leverandører. Kiloprisen varierer naturligvis, men ligger de fleste steder på lidt over hundrede og ti kroner.

Dosis og virkning

Officielt er anbefalet en maksimumsdosis på 15 gr. om dagen. Pengene er altså godt givet ud, da chiafrøene er et komplet kosttilskud, og altså bl.a. giver kroppen alle de aminosyrer, som kroppen ikke selv kan danne foruden deres rige protein-, kalk- og fiberindhold. – Kort sagt kan de altså bidrage til alle kroppens funktioner, og hjælper med at holde disse i balance. Med de mange muligheder og fordele ved chiafrø, er det i hvert tilfælde nemmere og mere overkommeligt at få sundhed til at passe til hverdagens travlhed. Der skal ikke meget til, så det er bare om at finde måden hvorpå, det passer bedst i netop dine kostvaner.

LEAVE A REPLY