Styrk dit barns motorik og balance

Det er vigtigt at hjælpe sit barn til at styrke motorik og balance, som er evner, man bruger igennem hele livet. Ranplay.dk har et stort udvalg af legetøj, der er lavet til at styrke børns motorik og balance.

 

Kan du få dit barn med på nogle motoriske lege? Det er når børn er mellem 2 og 5 år, at krydsmønsteret skal integreres i kroppen, for det styrker motorik og balance utrolig meget. Derfor er det vigtigt at få trænet den del, mens dit barn stadig er småt nok til at kunne motiveres.

Krydsmønsteret kan blandt andet styrkes ved at kravle men også ved at kravle op og ned af noget. Her kan Trip-trap-stolen være en god hjælper. Balancesansen sidder faktisk i ørerne og registrerer hovedets bevægelser, og derfor styrkes dette, når barnet gynger, snurrer, løber og rutsjer. Derfor er det vigtigt med en daglig gyngetur for et barn. Det kan også hjælpe at lade barnet ligge på maven på en kontorstol og blive drejet rundt, eller lade barnet hoppe eller løbe i sofaen.

Det, der er vigtigt ved at træne balancen, er, at barnet så ikke skal bruge energi på at holde balancen. For hvis energien bliver brugt til det, så er der ikke meget energi tilbage til når barnet skal sidde stille.

Ranplay.dk har et stort udvalg af forskellige balanceredskaber, der kan opbygges alt efter behov. De har også forskellige motoriklegetøj, hoppebolde, springsten, kropsspil, kæmpe terapibolde og meget mere.

LEAVE A REPLY