Undgå smerterne ved en nedsunken forfod med den rette indlægssål

Mange har oplevet smerter i foden i perioder, som kan bunde i, at man har en nedsunken forfod. Det er en konstant smerte, som kan være til enorm stor hindring i hverdagen, hvis man skal gå meget på foden. Det er ofte et problem blandt ældre mennesker, eller folk som løber og går meget, så især de folk, skal være opmærksomme på om, de får en nedsunken fod. Det er heldigvis et problem, som man til dels godt selv kan løse. En nedsunken forfod behandling kan hjælpes på vej med de rette indlægssåler, som både kan være med til at komme problemet i forekøbet såvel, som at hjælpe det væk. Det er en god idé at bruge en indlægssål før problemet opstår, da man så undgår at skulle til større og mere omfattende behandlinger. Det er altså oplagt, at man bruger en god indlægssål, hvis man for eksempel er løber, og ved at man har større chance for at få en nedsunken forfod.

Hvad vil det sige at have en nedsunken forfod?

En normal forfod skal have en bue på tværs, og hvis den bue ikke er der, kan det betyde at forfoden bliver flad, hvilket er det, man kalder en nedsunken forfod. Problemet med dette er, at når buen ikke er tilstede, så kan hele ens vægt ende med at trykke på forfodsknogler, nerver og fodbalder. De nerver, som fører ud til tæerne, kan på den måde komme i klemme, hvilket er med til at udvikle en meget smertefuld tilstand i foden, som kan være et stort problem i dagligdagen, hvis man går meget. Det er altså en ubehagelig position at være i og i og med, at det ofte er noget, som sker for løbere eller folk, som går meget, så bliver det også et stort problem, da man har svært ved at opretholde den levestil med mange smerter i foden.

Sådan behandler man en nedsunken forfod

Hvis man har været så uheldig at få en nedsunken forfod, så kan et godt kræve noget behandling, hvis man vil af med smerterne. Der er forskellige måder at behandle en nedsunken forfod, og man kan her selv vurdere, hvad der virker bedst for en selv. Mange får for eksempel hjælp hos en læge eller fysioterapeut, som kan hjælpe dig med nogle øvelser, der kan styrke din fod. Det er dog ikke noget, som ændrer fodens tilstand fra den ene dag til den anden, og derfor kræver den form for behandling også en hel del tålmodighed.

En anden måde at lindre smerterne i foden er ved at bruge indlæg i skoene. Det er selvfølgelig stadig en god idé at træne foden, men med indlæg, kan man få lindret smerterne og symptomerne på få uger, så man stadig kan vedligeholde sin dagligdag uden de helt store hindringer på grund af smerter. Indlægget hjælper aktivt med at fjerne fysiske og mekaniske belastninger, som der kommer med en nedsunken fod. Det kan derfor være en stor hjælp, hvis man har en nedsunken fod, som giver smerter i hverdagen.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY