Acai bær, Lime & papaya – 3 sunde fødevarer

lime

I denne korte artikel kan du blive klogere på 3 rigtig sunde fødevarer – nemlig Acai bær, lime og papaya.

Acai bær

Acai bær, er en helt almindelig frugt i flere sydamerikanske lande, blandt andet Brasilien. Det er en art af palmetræer hvor frugten blomstrer i. Den er meget udbredt både i det nordlige og sydlige Brasilien og forekommer også som smag i is. Acai er rig på aminosyrer og Omega 3,6 og 9 fedtsyrer.

Har du problemer med højt kolesteroltal, vil du gerne bevare dine flotte hud eller er der andre problemer med knogler, muskler eller led, kan der ved at spise dette Acai bær, være gode ting at opnå. Det skulle gerne medvirke til en bedre nattesøvn og være som naturlig afgiftning af kroppen. De 2 førnævnte ting, er bare enkelte af de fordele et Acai bær giver.

2 lime skiver

Grøn lime

Grøn lime (Citrus lima) er også kendt som ”rigtig” lime, og skal ikke forveksles med ”normal” gul lime. Frugten er kendt overalt som hovedingrediensen i ”Caipirinha” (Brasiliens national-cocktail), og er værdsat for sin kraftige og ”runde” syreholdighed. Disse limefrugter er rige på vitamin C og indeholder også, blandt andet, vitamin B1, magnesium, kalium og den vigtige omega-3 fedtsyre. Limejuice tilføjer en frisk og sprød ”finish” til enhver smoothie.

Gul-grøn papaya

Den gul-grønne papaya (Carica papaya L.), som oprindeligt hører hjemme i Sydamerika, bliver nu dyrket i mange andre tropiske og subtropiske regioner. Dens lyse orange frugtkød – vi har fjernet de sorte kerner for dig – er lav på kalorier og værdsat for sit høje indhold af vitamin C, samt kalium, magnesium, kostfibre og vitamin E.

blandet frugt

LEAVE A REPLY