Hvilken type elcykel skal jeg vælge?

Hvis du ønsker dig en elcykel, så overvejer du måske, hvilken type du skal vælge. Og det er en god overvejelse, da der faktisk er mange forskellige elcykel modeller i dag. Elcykler har alle det til fælles, at de kan være en god støtte, der gør det muligt for dig at cykle over længere distancer, og med mere bagage, end du ellers ville. Samtidig er de en god hjælp på de dage, hvor der er hård modvind, eller bakkerne virker ekstra uoverskuelige. Men dertil kommer altså flere fordele, alt efter, hvilke behov du har.

Citybikes

Disse cykler ligner helt almindelige bycykler. Altså bortset fra batteriet, der typisk sidder monteret under cyklens bagagebærer. De fås naturligvis i både dame- og herremodeller, og i forskellig stil, kvalitet og prisklasser. Disse er et godt valg for dig, der har brug for lidt ekstra hjælp til de daglige cykelture. En elcykel kan faktisk være så praktisk, at familien kan nøjes med en enkelt bil. Fordi man lettere kan cykle med børnene, indkøb og på længere distancer.

Mountainbikes

Elmountainbikes er til dig, der ønsker en cykel til lange ture i skoven, eller på anden måde i terræn. Ved at købe en elcykel, i stedet for en traditionel mountainbike, kan du tage længere ture. Eller du kan nøjes med at bruge motoren på turen til og fra skoven, og derved reservere din energi, på den del af cykelturen du er vild med.

Foldecykel

En elcykel for dig, der har brug for en cykel der er let at tage med. Uanset om du pendler eller camperer, er denne cykel let og praktisk at transportere, da den kan foldes sammen til at fylde meget lidt. De er desuden lavet i letvægtsmaterialer, så de også let kan bæres. Det betyder altså, at du kan have din elcykel med i al offentlig transport, og i selv meget små biler.