Stop, træk vejret og vær til stede lige nu

Vi haster og jager mere end nogensinde før. Stress er en folkesygdom, selvom teknologien angiveligt har gjort det lettere end nogensinde at være menneske. Vi glemmer i farten, hvad vi gerne vil, og hvem vi er. Det er vigtigt for dit velvære, at du har dig selv med. Det er derfor, at mindfulness har vundet indtog blandt danskerne. Vi har brug for at stoppe, trække vejret og være til stede. Du har sikkert hørt om det, men tænkt, hvad er mindfulness? At være til stede i nuet og erkende, hvad nuet er. Det er svaret på, hvad mindfulness er. Du kan læse meget mere om mindfulness her: http://gyldendalsleksikon.dk/. Mindfulness går ikke ud på, at du skal finde ud af, hvad du skal. Det går ud på at finde fred i det, der er lige nu. Ikke fremtid eller fortid. Nutid.

 

Hvorfor du skal være med nu og her

At vi er travlere end nogensinde kommer tydeligst til udtryk på den måde, vi er sammen. Vores adfærd er præget af, at der altid er noget, vi skal nå. Og vi er tit et skridt eller to efter planen. Det gør, at vi føler os stressede, og det går i høj grad ud over vores selvopfattelse. Nogle gange er det nemlig okay ikke at være fem skridt foran, for efter hvert skridt kommer det næste. Så når nogle spørger dig, hvad mindfulness er, handler det om, hvor du er lige nu. At affinde sig med det. Det giver dig en sindsfred, du ikke vidste, du havde. Det gør dig gladere, og dine omgivelser vil mærke på dig, at du hviler i nuet, uden at du opgiver fremtiden.

 

Religiøse rødder

Mindfulness bygger på meditation, og det er langtfra det højteknologiske og hurtige, som vi kender i dag. Meditationen er til gengæld en bevist størrelse, som har eksisteret i flere tusinder af år. Det har rødder i Kristendom, buddhisme, hinduisme, jødedom og islam. Det siger lidt om, hvilket redskab, det er. Sindsro er en betingelse for lykke både for de gamle kristne og os.