Perfekt mad med Sous Vide

Forestil dig, at du laver en bøf. Du ved gok hvordan du gerne vil have den til t se ud i midten og, hvlken tekstur du gerne vil have på kødet. Tænk hvis du kunne få det uden at skulle være nervøs for om det gik galt? Det kan du med sous vide (“sue veed”). Du kommer simpelthen dit kød i en gryde vand og indstiller tid og temperatur, og du får en perfekte kernetemperatur, du ønsker, hver gang.

Sous Vide i hjemmet

Sous vide har for nylig vundet popularitet blandt hjemmekokke, men professionelle kokke og restauranter har været afhængige af dem i årtier. Det er en forholdsvis simpel metode, der nemt kan bruges hjemme til at lave dine yndlingsmåltider, fjerne unødvendig stress fra madlavning eller give dig tid til at fokusere på andre aspekter af dit måltid – en lækker salat, god sauce eller dessert. Når du er blevet gode venner med sous vide, er der masser af fantastiske ting, du kan lave med den, lige fra laks, perfekt crème brûlée, stegt kylling og røget bacon. Find en Sous Vide der passer til dine behov her.

Hvordan fungerer sous vide?

Og hvorfor er det så meget bedre end traditionelle madlavningsmetoder til nogle fødevarer?

Tillad os at forklare. Med traditionelle madlavningsmetoder strømmer varmen fra et blus til en pande, så ind i vores mad, eller glødeelementerne i en ovn opvarmer luften omkring maden og koger den. Fordi luften i ovnen og metallet i panden er meget varmere, end du vil have din mad, skal du tage den væk fra varmen på det rigtige tidspunkt. Tager du det for tidligt eller for sent af, bliver din mad er enten over- eller undertilberedt. Men når man laver mad med vand, i stedet for en ovn eller pande, kan man indstille temperaturen til lige nøjagtigt det man foretrækker. Man kan tage det ud, så snart det er klart, eller lade det hvile i vandet, indtil man er klar til at spise – ikke noget med konstant at kigge ind i ovnen.

I stedet kan du skænke en drink, slappe af og snakke ed dine gæster eller fokusere på de andre dele af måltidet. Perfekt mad, der er let at tilberede – det er det, der gør sous vide til sådan en populær løsning i restauranter, og det er det, der gør den til et fantastisk værktøj til hjemmekokken. Prøv det, og du vil lave mad oftere, have det sjovt mens du gør det og dine bøffer bliver perfekte, hver gang.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/chiafroe.dk/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326