Sådan kan du meditere i en travl hverdag

Meditation har vist sig i en række undersøgelser at være sundt for os. Hvis du gerne vil undgå stress er meditation noget af det bedste, du kan foretage dig.

Men selv i perioder hvor du har travlt, har du mulighed for at meditere.

Det handler om nuet

Mange tror, at meditation handler om, at du skal sidde i lotusstilling og ikke tænke på noget. Det er klart, at det er sundt at sidde ned og ikke tænke på noget.

Men du kan sagtens bruge principperne bag meditation til din fordel. Det handler mest om, at du ikke overtænker alt, som du gør i livet. Dvs. at når du laver noget praktisk arbejde, så skal du prøve at være et med dit arbejde. Du skal ikke tænke på dit arbejde, eller de regninger som du måske ikke ved, hvordan du skal kunne betale.

Det kan være, at du skal i gang med at støbe gulv, og her har du en unik mulighed for at afstresse og ikke tænke over dit liv. I stedet bør du leve dig ind i den opgave, som du arbejder på. Det gør, at du har mulighed for at meditere alle steder

Meditér i bussen eller toget

Meditation handler ikke om at finde et sted, hvor der er ro. Hvis du kan meditere et sted med masser af mennesker, så lærer du at kontrollere dine følelser i langt højere grad.

Det er grunden til, at du kan meditere, når du sidder i bussen eller i toget. Luk øjnene og undgå at tænk på noget. På den måde lærer du at slappe helt af i dit sind.

Hvis du gør det rigtigt, vil du kunne mærke, hvordan dit hoved slapper af, og du bekymrer dig mindre. Der kommer ikke noget godt ud af, at du hele tiden bekymrer dig. Find en løsning og kom videre.