Sunde olier giver dig mere energi på cyklen

Chiafrø er en sundhedsbombe der kan give dig noget ekstra energi når du er på cyklen.

Chiafrø har en høj koncentration af næringsstoffer – herunder blandt andet omega-3 og kostfibre. Mange professionelle sportsudøvere bruger blandt chiafrø som et dagligt supplement til deres kost. Enten tager man det på en teske, eller man rører det i sin yoghurt, grød eller skyr til morgenmaden.

Få mere overskud

Kører du eksempelvis på mountainbike kan det være super essentielt, at man er på toppen både fysisk og mentalt. Dette kan disse vidunderfrø rent faktisk hjælpe dig med. Med et højt indhold af kostfibre, hjælper de dig at holde balance i kroppen, der styrker din fordøjelse og holder dig mæt i længere tid. Ligeledes bidrager til at holde dit blodsukker stabilt.

Omega-3-fedt

Du har måske hørt det før – Omega 3 er vigtigt i din daglige kost. De fleste af os danskere har et alt for lavt indhold af disse. Som oftest får vi det igennem fisken.

Sammenligner man eksempelvis en laks med en to skefulde chiafrø, får du flere oemga-3-fedtsyrer ved dette indtag. Dog kan disse kerner ikke helt erstatte fisken, da de ikke på samme måde går ind og styrker vores immunforsvar som en fed fisk eksempelvis gør.

Dog er det er godt supplement – så husk både at få din fede fisk og chiafrø, så du performer bedre på cyklen.

Drikker du mælk?

Færre og færre danskere drikker mælk, som indeholder kalk. Dog er det vigtigt at understrege, at man kan få kalk på rigtig mange måder, som er vigtigt i forhold til at styrke vores knogler og krop generelt. Faktisk indeholder chiafrø også kalk.

1 spsk. Chia indeholder 6pct. af alt det calcium, du har brug for på en dag.

En god måde at spise sin Chia på, er gennem en grød. Enten ved at lade den stå 15-20 minutter i køleskabet, før du spiser den – eller ved at lave en grød der får lov at stå i køleskabet natten over. Det giver frøene lov at trække, og du får den fulde effekt såsom fibre, omega 3, protein, kalk og antioxidanter.

LEAVE A REPLY