Ved du, hvad du skal kigge efter, når du køber cykelhjelme?

Cykelhjelme er efterhånden et element, der er helt nødvendigt for cyklister i trafikken. Det har det altid været, men engang var det mere pinligt at have dem på, da en del bekymrede sig meget om sit udseende. Det er der stadig i dag, men det er blevet mere almindeligt at tage en cykelhjelm på. I dag ved man også, hvor alvorligt det kan gå hen og blive, hvis du ikke har din cykelhjelm på, og du vælter på cyklen. Men ikke alle ved, at der faktisk er nogle ting, du skal være opmærksom på med din cykelhjelm. Ikke alle cykelhjelme er lige gode, og alle ved, at hovedet er en særlig sårbar ting, som vi alle skal passe meget på.

2 gode råd til at vælge den rette cykelhjelm

1. Cykelhjelmen skal passe dit hoved

Det er meget vigtigt, at din cykelhjelm ikke er et nummer for stor eller lille til dit hoved. Det er nemlig alt afgørende, om din cykelhjelm har den rigtige størrelse. Hvis den er for stor eller lille, passer den ikke på dit hoved, som den skal. Spørg hellere nogen specialister i en butik, der kan hjælpe dig med at finde en, som den skal på dit hoved.

2. CE-godkendt

Det er vigtigt, at cykelhjelmen er godkendt efter de bestemte standarder, der gælder. Det er vigtigt lige meget, hvem du køber cykelhjelmen til eller hvad den skal bruges til. Det bør umiddelbart stå på produktbeskrivelsen, om den er det, men du kan altid spørge, hvis det ikke står der eller, du er i tvivl. Det er altid bedre at spørge, så du er helt sikker. Den skal helst leve op til disse to punkter: CE-mærke og EN 1078 godkendelsesmærkat.

Det er selvfølgelig kun 2 ud af mange gode råd, men det er vigtigt at have en god cykelhjelm.