Alternativ til chiafrø: Fiskeolie

En af grundene til, at chiafrø er så sunde, er, at de indeholder omega-3. Omega-3 er en flerumættet fedtsyre, som er rigtig sund for kroppen. Vi kan dog ikke selv producere omega-3, og derfor er det vigtigt, at vi indtager det. Omega-3 er blandt andet med til at stabilisere hjertet og mindske risikoen for blodpropper, og så er det rigtig sundt for kroppens led.

Omega-3 fås fra mange kilder

Det anbefales som regel at spise meget fisk for at få nok omega-3, men det er bestemt ikke den eneste kilde. Som nævnt findes omega-3 for eksempel også i chiafrø, som samtidig har mange andre sundhedsfremmende egenskaber, og som kan blandes i mange madvarer. En fordel er også, at chiafrø i modsætning til fisk ikke indeholder tungmetaller. Tungmetaller ophobes nemlig i fisk, og nogle af dem er farlige for mennesker.

Fiskeolie uden tungmetaller

Hvis du foretrækker at få din omega-3 fra fisk, kan du dog også sagtens det. Den nemmeste måde er at spise en kapsel med fiskeolie hver dag. Hvis du vil undgå at få tungmetaller fra fisken med, skal du se efter en fiskeolie, der ikke indeholder tungmetaller. Det kan for eksempel være mærket Eye Q, som er produceret af ansjoser og sardiner. En af de væsentligste grunde til ophobningen af tungmetaller i fisk er, at de spiser andre fisk, som også indeholder tungmetaller. Derfor er der flere tungmetaller i større fisk. Ansjoser og sardiner er lavest i fødekæden, så de indeholder meget små mængder tungmetaller. På den måde bliver fiskeolien så ren som muligt, så du kan nyde godt af alle de sunde egenskaber.

Fiskeolien fra Eye Q er samtidig baseret på bæredygtigt fiskeri, så havene ikke lider overlast af fiskeolieproduktionen.

Uanset om du spiser chiafrø, fiskeolie eller noget helt tredje, kan vi kun anbefale, at du tager stilling til omega-3 i dag. Får du nok, eller skal du have flere flerumættede fedtsyrer ind i kosten?

LEAVE A REPLY