Så sunde er de fantastiske chiafrø!

Helsefænomener er ikke noget nyt, og mange gange er det modediller, som rammer os hårdt, men ikke rigtig indprenter sig i vores livsstil efterfølgende. Vi har set det med kinakål op i gennem 80’erne, og der er utallige andre eksempler på nye produkter, der meget hurtigt forsvinder ud af vores liv igen. Dette lader dog ikke til at være tilfældet for de populære chiafrø, som mange danskere har gjort til en integreret del af deres madlavning. Frøene er utrolig sunde, og det gør derfor bestemt ikke noget ondt for folkesundheden, at chiafrø er blevet allemandseje i løbet af de senere år!

Chiafrø er en god kilde til omega-3 og protein!

De sunde chiafrø kan bruges i mange aspekter af madlavningen i alt fra lækre salater til grød og brød, og vidunderfrøene har mange gode egenskaber, som gavner vores sundhed. Særligt veganere bør kigge nærmere på frøene, da de indeholder meget af det, som kødet ellers bidrager med i vores kost. Her tænker vi i særdeleshed på det høje indhold af proteinsamt de gavnlige omega-3 fedtsyrer, som man ellers primært får gennem kød og fisk.

Chiafrøene stopper dog ikke med at imponere her, da de indeholder en tårnhøj mængde kostfibre. Disse er med til at sikre dig en bedre fordøjelse, ligesom de skaber en naturlig mæthedsfølelse, så du kan booste dit vægttab, hvis du er ude efter dette. Du kan også glæde dig over, at dine knogler bliver styrket af de sunde chiafrø, da frøene er meget rige på kalk– perfekt til dig, der har droppet de traditionelle mejeriprodukter!

Gode antioxidanter er godt for kroppen!

Til sidst bidrager chiafrøene med en lang række antioxidanter, der er med til at styrke dit immunforsvar. Antioxidanterne er også med til at beskytte kroppens celler, hvilket bl.a. har direkte indflydelse på, hvordan din hud ældes. De sunde chiafrø gør dig ikke yngre, men de kan være en aktiv del af din kamp mod rynker og andre skavanker, som alderen ofte bringer med sig!

Der er ingen ende på de positive egenskaber, som chiafrø bærer med sig, og derfor vil vi klart anbefale dig at lade dem få en plads i dit køkken og i dit hjerte – de sunde chiafrø er kommet for at blive!

LEAVE A REPLY